Zo ziet de moestuin er nu uit

Het is een tijd geleden dat ik nog iets postte. Het einde van het schooljaar zorgde ervoor dat ik te veel werk had om over de moestuin te schrijven. Gelukkig had ik wel genoeg tijd om mijn moestuin te verzorgen. Welke veranderingen vonden er plaats?

Courgetteplanten staan in bloei

De courgetteplanten groeiden erg snel nadat ze buiten werden geplant. Ze doen het goed, want alle vier de courgetteplanten hebben al veel bloemen. Ik mag dus nog veel courgettes verwachten!

Veel blad bij de wortels, bieten, rode kool en aardappelen

Bij de wortels, rode bieten en aardappelen kan ik enkel afgaan op het loof dat boven de grond te zien is. Als ik daarop mag afgaan, zal ik een mooie oogst hebben. Binnenkort zal ik waarschijnlijk al de rode bieten kunnen oogsten.

De rode kool heeft al veel blad, maar er is nog geen kool(tje) te zien. Ik vermoed en hoop dat dat nog zal komen.

Kilo’s geoogste sla

Ik poste al eerder een bericht over mijn geslaagde slaoogst. Sindsdien heb ik al een tiental kroppen sla geoogst zowel in de serre als buiten.

Tomaten en aubergines krijgen vorm

De vier tomatenplanten die in de serre staan, dragen al veel vruchten. Het is nu wachten totdat ze rood of geel zijn voor ik ze kan gebruiken in gerechten.

Ook de aubergineplant doet het zeer goed. Er zijn al verschillende kleine aubergines zichtbaar. Ik zal ze nog even laten hangen voor ik hen ook kan klaarmaken.

Deel deze blogpost:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.