Uitplanten in april

Het mooie weer in de maand april gaf mijn voorgezaaide groenten een boost. Doordat de weersvoorspellingen positief bleven, wilde ik verschillende groenten in de volle grond planten.

ButternutPompoen

Het is me gelukt om één plant te kweken met de zaden die mijn vader vorige jaar uit zijn butternut haalde. Van de drie zaden die ik zaaide, is er slechts één plant uitgekomen. Omdat pompoenen weelderige planten zijn die veel ruimte innemen, plaatste ik de plant niet in de moestuin, maar op een grote, lege plek tussen mijn gewone bloemen en planten.

Gele courgette

Ik koos dit jaar om gele courgettes te zaaien. Blijkbaar lukt het me erg goed om courgettezaden te laten kiemen; alle drie de zaden waren ontkiemt tot mooie planten. Omdat ik dit jaar veel verschillende soorten groenten wil in mijn moestuin, gaf ik 2 plantjes weg en plaatste er zelf één in mijn moestuin.

Veldkomkommer

Van de gezaaide veldkomkommer had ik nog maar één uitgekomen plantje. Omdat ik vermoed dat de komkommerplant lijkt op een courgetteplant qua groei, zorgde ik voor voldoende ruimte voor de komkommer. Ik ben erg benieuwd hoe deze groentevariëteit zal smaken.

Knolselder

Het is me niet gelukt om de gezaaide knolselderzaadjes te laten kiemen. Omdat ik toch graag zelf eens knolselder wil laten groeien in mijn moestuin kocht ik plantjes in het tuincentrum. Waarschijnlijk heb ik ze iets te dicht bij elkaar geplant, maar ik zal wel zien wat het resultaat wordt.

Broccoli en selder

Broccoli had ik bewust niet zelf gezaaid. Ik kocht dus enkele planten in het tuincentrum en plaatste ze in mijn moestuin.
Omdat ik had gehoord dat bleekselder een natuurlijk middel is om slakken weg te houden uit de moestuin plantte ik er zowel één buiten als in de serre.

Sla en tomaten

De sla die al voldoende groot was, plantte ik uit in de serre. Ik hou ervan om mijn sla in de serre te kweken. Vorig jaar merkte ik dat er minder slakken en andere diertjes in mijn sla zat die in de serre was gekweekt dan in de sla die buiten groeide.

De tomaten die ik zaaide zijn geen succes. Ik slaagde er niet in om ook maar één zaadje te laten kiemen tot een plant. Ik koos er dus voor om vier planten op geënte stam te kopen. Net als vorig jaar opteerde ik voor vier verschillende soorten. Ik heb zowel vlees- als kerstomaten en heb zowel rode, gele als zwarte tomaten.

Mijn dochter vond het ook wel fijn om mee te helpen met het planten van al deze groenten. Wat ze nog fijner vond, was alle planten water geven.

Deel deze blogpost:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.