opnieuw sla zaaien

In de zomervakantie vinden wij het lekker om regelmatig sla te eten. Omdat ik niet goed had gepland, hadden we er veel die klaar was op hetzelfde moment. Om ervoor te zorgen dat we toch steeds voldoende sla voorhanden zouden hebben, zaaide ik meerdere malen.

Voorzaaien

Ik koos er telkens voor om mijn sla voor te zaaien. Op die manier kon ik, naar mijn gevoel, alles beter controleren en verzorgen. Uit mijn eerste oogst van voorgezaaide sla had ik geleerd dat ik mijn zaadjes beter moest verdelen over het bakje. Ik kon er best ook niet te veel in zaaien zodat de oogst meer gespreid kon worden.

Mijn dochter vond het niet zo fijn om sla te zaaien. Ze vond het wel geweldig om de zaadjes water te geven. Zoals je kan zien op de foto deed ze dat erg geconcentreerd.

Ook ik gebruikte steeds een gieter om de zaadjes te bevochtigen. Dat gaf me meer controle over de gebruikte hoeveelheid water. Het water wordt ook zachter gegoten dan als het gewoon uit de tuinslang komt.

Sla planten

Toen de slaplantjes naar mijn gevoel voldoende groot waren, plante ik ze. Ik zette er zowel in als buiten de serre. Bij het planten lette ik erop dat ik de jonge plantjes schrankte met de kroppen die bijna klaar waren voor de oogst. Op die manier bleef mijn groentebed altijd mooi gevuld. Het was wel opvallend dat er bijna geen slakken of dergelijke te vinden waren in de kroppen die in de serre groeiden. De kroppen die buiten stonden, zaten telkens vol met beestjes.

Kleine opmerking

Eigenlijk vind ik sla een van de mooiste groenten in een moestuin. Het is voor mij een erg mooie plant om naar te kijken. Een volgroeide krop staat voor mij eigenlijk gelijk aan een mooie bloem. Vooral de vorm vind ik fantastisch.

Deel deze blogpost:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.