Moestuinplan voor dit jaar

Nu het buiten zo koud is, is het ideaal om al eens na te denken over de groenten die ik dit jaar in mijn moestuin wil kweken. Om ervoor te zorgen dat ik geen groenten op dezelfde plaats plant als vorig jaar, tekende ik een moestuinplan, net als vorig jaar.

Het plan

Met mijn beperkte tekenkunsten, probeerde ik een schets te maken van welke groenten ik waar wil plaatsen. Mijn moestuinplan zie je hieronder. Het linkervierkant is de moestuin die niet overdekt is en het kleinere vierkant aan de rechterkant is mijn serre.

Dit jaar heb ik vooral gekeken naar de groenten die wij lekker vinden en veel gebruiken. Ik denk dat mijn plan behoorlijk ambitieus is, maar ik heb er wel zin in. Vorig jaar zaaide ik al sla, wortels, rode bieten, courgettes en paprika’s en plantte ik tomaten. Van die groenten en hun opbrengst was ik meestal tevreden. De paprika’s gaven vorig jaar geen resultaat, maar dat was mijn fout. Ik had ze te laat uitgeplant en heb ze na het uitplanten te weinig water gegeven.
Iets minder dan de helft van de groenten die nu op het plan staan, heb ik dus nog niet gekweekt. Ik heb eigenlijk geen idee of die groenten al dan niet moeilijk zijn om te kweken, maar ik ben van plan dat al doende te leren. Als het niet lukt om één van de gewenste groenten te kweken, kan ik er nog altijd een andere in de plaats zetten.

zaden kopen

Na het tekenen van het plan zocht ik onmiddellijk op welke zaden ik graag wil gebruiken. Net als vorig jaar kocht ik mijn zaden via Het Vlaams Zaadhuis. Mijn ouders halen er hun zaden sinds ik het me kan herinneren. Ik vind het fijn dat je er zoveel keuze hebt, zowel in soorten groenten als in variëteiten binnen dezelfde groentesoort.

Deel deze blogpost:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.