In de tuin werken met peuters

Mijn dochter is binnenkort 16 maanden oud. Ze heeft er steeds meer en meer plezier in om buiten bezig te zijn. Ze ontdekt telkens nieuwe dingen en houdt ervan om samen met mij buiten te zijn. Er zijn zoveel dingen die ze al heeft leren kennen. Hieronder een aantal zaken die ze erg leuk vindt om te doen.

Bloembakken en rozenstruiken onderhouden

Om veel bloemen te hebben tijdens de hele zomer verwijder ik regelmatig de dorre bloemen uit mijn rozenstruiken en uit de bloembakken. Sinds kort krijg ik dan hulp. Hoewel, hulp is misschien nog niet het juiste woord. Terwijl ik de dorre bloemen uit de bloembakken haal en ze in de kruiwagen gooi, worden ze door mijn dochter er terug uitgehaald om mee te spelen.
Ze is vooral dol op de geraniums, want die zijn gemakkelijk hanteerbaar. De rozen neemt ze zelden vast aan de stengel, want ja, die prikt. Ze houdt wel van de rozenblaadjes. Die legt ze graag op de grond om ze daarna terug in de kruiwagen te leggen.

Sla zaaien en water geven

Onlangs zaaide ik opnieuw sla. Mijn dochter vond het niet zo fijn om de zaadjes in haar handen te hebben. Kijken vond ze al voldoende.
Voor ik startte met het bewateren van de zaadjes, had ik ook haar gietertje gevuld. Van zodra ze doorhad hoe ze water kon geven, maakte ze duidelijk dat ze dat zelf wel zou doen. Fier als een gieter maakte ze de zaadjes voldoende vochtig.

5 Andere leuke dingen om te doen in de tuin

Naast de lang uitgeschreven voorbeelden van hierboven, zijn er nog andere zaken die ze leuk vindt om te doen. Hieronder nog vijf andere dingen voorbeelden:

  1. Tussen de verschillende struiken lopen om verstoppertje te spelen;
  2. Helpen met de grond te harken met een kleine drietand;
  3. De naamplaatjes van de verschillende groenten in en uit de grond halen;
  4. Tegen het glas van de serre naar binnen staan kijken;
  5. Door de verschillende planten in de moestuin lopen en/of kruipen.
Deel deze blogpost:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.