Groenten uit de moestuin bij de barbecue

Tijdens de zomervakantie hadden we al enkele keren gebarbecued bij anderen, maar nog niet bij ons thuis. Op een warme, zonnige dag eind augustus haalde ik dan toch de barbecue uit ons tuinhok.

Ik haalde een aantal verschillende soorten vlees in huis en zorgde ook voor stokbrood en kolen. Daarnaast keek ik ook eens in de moestuin om lekkere groentjes eruit te halen.

Rode biet met appel

Als eerste bijgerecht koos ik voor rode bietjes met een appeltje. Ik kookte mijn rode bieten voor een half uurtje in water met een scheutje azijn. Daarna liet ik ze afkoelen om de pel te kunnen verwijderen en tot slot in blokjes te kunnen doen. De appel schilde ik en sneed ik in middelgrote brunoise. Ik mengde alles samen in een kommetje en deed er een beetje olijfolie, appelazijn, peper en zout bij.

Geraspte wortels

Ik zorgde ervoor dat ik wortels met een verschillende kleur uit de moestuin haalde. Ze werden allen geschild en daarna fijngeraspt.

Tomaten met ui

Ik was blij dat er een gele tomaat rijp was. Dat was deze zomer mijn favoriete soort om te eten. Volgend jaar wil ik deze zeker weer planten.
De tomaten sneed ik in partjes en de uien sneed ik in fijne halve ringen. Ik voegde daar een scheut olijfolie, appelazijn aan toe en kruidde het af met peper en zout.

HEt resultaat

Ondanks de wind die steeds draaide, lukte het me toch om het vuur voor de barbecue te starten. Ook al had ik het nog nooit gedaan. De scampi en het vlees werden mooi gaar zonder te verbranden. Het was dus een heel lekkere maaltijd die daarenboven ook nog heel gezellig was.

Deel deze blogpost:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.