Groei en oogst van bessen

In de tuin heb ik sinds kort verschillende soorten bessen. Van sommige soorten hebben we al kunnen genieten, op andere moeten we nog even wachten. Ik heb weinig gedaan om mijn bessen te beschermen tegen vogels e.d., dus

Aardbeien

Begin april mocht ik al genieten van lekkere aardbeien uit de serre. Aangezien ik maar twee plantjes had geplant, was mijn oogst eerder beperkt. Het is moeilijk om een schatting te maken aangezien ik ze meestal opat terwijl ik in de tuin werkte.

Kersen of krieken

De kerselaar of kriekenboom die al jaren in onze tuin staat, draagt elk jaar veel vruchten. De vogels verorberen ze echter allemaal elk jaar nog voor de vruchten rijp zijn. Ik weet dus nog steeds niet of we kersen of krieken in onze tuin hebben staan.

Frambozen

Van de frambozen hebben we een zeer goede oogst achter de rug. Vooral de gele frambozen deden het erg goed. Al moet ik er wel bij zeggen dat de frambozen van één van de vier struiken werden opgegeten voor wij de kans kregen om ze te proeven. Vooral mijn dochter vond het erg fijn om van de frambozen te snoepen.

Blauwe bessen

Door de aanhoudende droogte in juni en juli was het niet mogelijk om te genieten van de blauwe bessen. Het zag er nochtans veelbelovend uit, maar op het moment dat ze rijp moesten worden, verschrompelden alle besjes door de hitte.

Braambessen

De braambessen doen het erg goed ondanks de droogte. Momenteel beginnen de bessen te verkleuren. Ik kon er al een paar proeven en vermoed dat ze sappiger zijn als er meer regen valt. Hopelijk valt er volgend jaar meer regen op het gewenste moment om mijn theorie te kunnen testen.

Rode bessen

Van de rode bessen konden we niet proeven. Op het moment dat de bessen rijp werden, aten de vogels ze op. Volgend jaar zal ik er een constructie rond bouwen waarover ik dan netten kan spannen om meer te kunnen oogsten.

Deel deze blogpost:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.