Beestjes in de moestuin

Al een paar dagen na het uitplanten van mijn groenten, merkte ik dat ik last had van verschillende beestjes in mijn moestuin. Mijn sla verdween meerdere malen als sneeuw voor de zon en ook mijn courgette en veldkomkommer moesten eraan geloven.

Slakken

Het was al snel duidelijk dat de slakken een grote fan waren van mijn courgette- en veldkomkommerplant. Ook in mijn serre had ik er één gevonden. Om ze te bestrijden strooide ik rond hun geliefde planten biologische slakkenkorrels. Sindsdien blijven ze op een veilige afstand van die groenten.

Mieren

Nadat ik de slakken en emelten had bestreden verdween er nog steeds veel sla in mijn serre. Ik had gezien dat er veel mieren in mijn serre zaten, maar de link tussen de verdwenen sla en de mieren had ik niet onmiddellijk gelegd. Eigenlijk loste het probleem zichzelf nogal snel op. Ik plantte immers tomaten in de serre en dat is blijkbaar een plant waarvoor de mieren wegtrekken.

Emelten

Nog voor ik iets had geplant in de moestuin had ik al gemerkt dat er veel emelten in mijn gras zaten. Ik was ze eigenlijk al wat vergeten toen ik mijn eerste sla plantte. Aangezien mijn serre naast het gras staat, vond ik ook veel emelten terug in de serre. Ik koos ervoor om de emelten in de hele tuin te bestrijden via hun natuurlijke vijanden: aaltjes

 

Deel deze blogpost:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.