5 stappen om jaarlijkse bloemen te planten

Al jaren plaats ik in mei jaarlijkse bloemen in bloembakken. Vroeger was dit om aan de balustrade te hangen, nu om de vensterbanken op te fleuren.
Dit jaar kreeg ik de plantjes cadeau voor Moederdag. (Dank je wel!)

de ‘juiste’ Bloemen kiezen

Meestal kies ik, net als dit jaar, voor dezelfde kleurencombinatie: rood en wit. Rood is de vaste waarde omdat het mijn lievelingskleur is. Telkens kies ik voor geraniums in combinatie met een andere bloem.

Mijn routine om jaarlijkse bloemen te kopen gaat als volgt:

  • Eerst bekijk ik of mijn bloembakken nog in orde zijn en of ik er al dan niet moet bijkopen.
  • Dan naar de kweker rijden die ook aan particulieren verkoopt omdat deze bloemen van goede kwaliteit zijn en minder kosten dan in tuincentra.
  • Bij de kweker kies ik bloemen volgens mijn stemming. Ik laat me daarbij vooral leiden door de kleuren. Sowieso koop ik rode geraniums, maar de tint varieert elk jaar. Daarbij zoek ik nog bloemetjes die ik mooi vind passen bij de geraniums.

5 stappen om Bloemen in bakken planten

Om de bloemen te planten ga ik steeds als volgt te werk:

  1. Ik giet voldoende bloemaarde op de bodem van de bloembak.
  2. De bloemen haal ik uit hun potje en plaats deze op voldoende afstand van elkaar in de bak.
  3. Tussen de verschillende planten vul ik de leegtes op met bloemaarde en druk goed aan zodat er aarde is tot maximaal 1 cm onder de rand van de bloembak.
  4. Met de gieter met de sproeikop geef ik voldoende water. Ik gebruik liever niet de tuinslang (zelfs niet met de sproeikop) omdat ik het gevoel heb dat het water dan nog steeds te hard stroomt.
  5. Ik zet de bloembakken op de vensterbanken waar voldoende zon komt en op de de plaatsen waar wij ze vaak kunnen zien zodat we er volop van kunnen genieten.

Dit jaar had ik helpertje bij het planten. Terwijl ik alles in de bloembak plantte, zorgde zij ervoor dat de potjes op elkaar werden gestapeld.

Het resultaat bij de grote bloembakken zag er zo uit:

Nu word ik elke ochtend vrolijker wakker door de mooi gevulde bloembakken op mijn vensterbanken.

Deel deze blogpost:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.